Υλικά
3 κολοκυθάκια μέτρια
2 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κουταλιά μαργαρίνη
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα για να μαραθεί το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι με μπόλικο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όταν το ρύζι αρχίσει να μαλακώνει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση κάθετα κι έπειτα σε μπαστούνια.
Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά ώσπου να βράσει το ρύζι (δεν το αφήνουμε να λασπώσει) και τα κολοκυθάκια να έχουν μαλακώσει αλλά να μην έχουν λιώσει.
Στραγγίζουμε το νερό που περισσεύει, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη και στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.