Υλικά
3 μικρά κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
400 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 καρότα τριμμένα
1/4 της κούπας κόκκινο κρασί
3 κ.σ. βούτυρο
1 κονκασέ
1 λίτρο νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι κανελο-γαρίφαλο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα τριμμένο το κρεμμύδι και το καρότο και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μην κάνει σβόλους.
Βάζουμε τότε το βούτυρο, το αλατοπίπερο, τα κανελο-γαρίφαλα και το ανακατεύουμεκαλά.
Ρίχνουμε τα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και τα φέρνουμε κι αυτά δύο βόλτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Τότε ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό βραστό και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μετά προσθέτουμε όλο μαζί το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι. Πρέπει να βγει ωραία μελωμένο.
Ταιριάζει με κεφαλοτύρι τριμμένο.