Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν λαπάς
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα:
αλεύρι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 2 ώρες να σταθεί.
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενες κροκέτες.
Πρώτα τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμεσε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.