Υλικά
1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες, το άσπρο μέρος
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 μπούτια κοτόπουλο βρασμένα και ξεκοκαλισμένα
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες βρασμένες, να κρατάνε λίγο και κομμένες σε φέτες
1 κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα πράσα να σοταριστούν και αυτά.
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση πατάτες (τις μισές), από πάνω το μισό από το μείγμα του κοτόπουλου να καλύψει τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το μισό από το τριμμένο τυρί.
Πάλι μια στρώση πατάτες, το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλου, το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά αφού το σκεπάσουμε στην αρχή με αλουμινόχαρτο.