Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
λευκό πιπέρι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με τη σόδα.
Πριν το μαγείρεμα, τα ξεπλένουμε καλά.
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε μαζί με την πατάτα, τον άνηθο και λίγο πιπεράκι.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε και το αλάτι.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σβήνουμε το μάτι.
Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.