![ΡΕΒΙΘΙΑ ΓΑΣΤΡΑΤΑ](https://tasty.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/763x306/crop/both/0b/0b731f39187a4d7c921b1189455a4688.jpg?quality=90&404=default&v=2)
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
ζωμό από ένα κύβο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
1 κουταλιά σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε 2-3 φορές.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σόδα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 1/2 ώρα.
Τα ξεπλένουμε καλά τα βάζουμε στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες περίπου.