Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
αρκετό ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα
λίγο μαϊντανό
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς.
Την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και αρχίζουμε το βράσιμο περίπου 2 ώρες Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες βουτώντας τες στο φαγητό να λαδωθούν καλά και αφήνοντάς τες πάνω πάνω να μπορέσουν να ψηθούν (αν μείνουν βουτηγμένες μέσα θα βράσουν και δεν θα ψηθούν και δεν θα είναι καθόλου νόστιμες).
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Με 30 περίπου λεπτά στο φούρνο το φαγητό είναι έτοιμο.