Υλικά
250 γρ.φακές μαγειρεμένες και πηχτές από περίσσευμα
1/2 κρεμμυδι
1 σ.κ. Σκόρδο, λιωμμένο
1 μέτριο καρότο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. ψωμί τριμμένο (περίπου)
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φακές.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Περνάμε τα υπόλοιπα υλικά καρότο σκόρδο μαϊντανό άνηθο από το μούλτι.
Και τα προσθέτουμε στις φακές.
Περνάμε το ψωμί από το μούλτι και έπειτα το προσθέτουμε στις φακές και ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πλάθουμε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι.
Προσοχή θα κολλάνε λίγο γι αυτό σε κάθε κεφτεδάκι ξεπλένουμε τα χέρια μας.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού διότι κολλάνε λίγο.