Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι ή τη λάπα κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό ρεβίθια
1 ζωμό
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
2-3 μοσχόκαρφια
λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε νερό.
Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά και το κομμένο σε κομματάκια κρέας, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και το νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας, τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και το ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον ζωμόκαι τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν και δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα.