Υλικά
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. φάβα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 καρότο κομμένο
1 φύλλο δάφνης
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ψιλό σιμιγδάλι
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 3 φλιτζάνια νερό να πάρει βράση και αφαιρούμε τους αφρούς.
Μόλις αφαιρέσουμε τους αφρούς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, λίγο λάδι και το φύλλο δάφνης και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Μόλις η φάβα πιει όλο το νερό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το καρότο και το φύλλο δάφνης και την αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι το καρότο για να το βάλουμε στο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φάβα, το λιωμένο καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το σιμιγδάλι, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για λίγη ώρα να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα κάθε φορά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους πανάρουμε με ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.