Υλικά
50 γρ. ρεβίθια
50 γρ. φασόλια μέτρια
50 γρ. φακές
50 γρ. φάβα
1-2 καρότα τεμαχισμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια και τα φασόλια.
Το πρωί βάζουμε όλα τα όσπρια που μουλιάσαμε και τη φάβα, εκτός της φακής, στην κατσαρόλα με νερό να πάρουν βράση και τα ξαφρίζουμε.
Μετά προσθέτουμε τις φακές, το κρεμμύδι, τα καρότα, το πελτέ, αλατο-πίπερο και το λάδι (και νερό αν χρειάζεται).
Αφού πάρουν ξανά βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα φασόλια, άλλα όχι να λιώσουν.
Οι φακές με τη φάβα και τα φασόλια χυλώνουν, ενώ τα ρεβίθια, κρατούν λίγο.