Υλικά
500 γρ. φασόλια ξερά
200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
200 γρ. πολτός ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
Τέλος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά κρεμμύδι και σκόρδο με λαδάκι και κατόπιν ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κομμάτια κολοκύθας και του καρότου και τον πολτό ντομάτας.
Προσθέτουμε γύρω στα 700-800 γρ. νερό, ή τόσο ώστε να σκεπαστούν και με το παραπάνω όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να χυλώσει.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, φέτα, ψητό λουκάνικο χωριάτικο.