Υλικά
1 ποτήρι φακές
1/2 ποτήρι κριθαράκι, χοντρό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουτί κονκασέ ντομάτα
1 ζωμό λαχανικών
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10 περίπου λεπτά και κατόπιν αλλάζουμε το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αφού προσθέσουμε στην κατσαρόλα λάδι, τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις φακές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και 3 ποτήρια νερό. Όταν αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το ½ του κύβου λαχανικών αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κατόπιν, βράζουμε (σε ξεχωριστό σκεύος) για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι στο οποίο προσθέτουμε το άλλο 1/2 του κύβου λαχανικών.
Προσθέτουμε το κριθαράκι στις φακές.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται και ανακατεύουμε συχνά.
Όταν χυλώσουν είναι έτοιμες.