Υλικά
600 γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα και κομμένα)
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κρασοπότηρο κρασί
1 πακέτο χυμό ντομάτας
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μαυρομάτικα.
Μόλις πάρει βράση αλλάζουμε το νερό και μετά βράζουμε για 25 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και όταν πιουν τα ζουμιά τους ρίχνουμε το κρασί.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ενώ πρώτα τα έχουμε περάσει από το μούλτι (καρότο, ντομάτα, μαϊντανό και πιπεριά).
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε νερό 3 ποτήρια χλιαρό νερό, το κριθαράκι και αφήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε.