Υλικά
περίπου 2 φλιτζάνια ξερά ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
λίγο κάρδαμο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό, για μια νύχτα.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά.
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο σκελίδες, το μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι και κάρδαμο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μείγμα, σαν πάστα.
Μόλις το μείγμα φτάσει την επιθυμητή υφή, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά.
Εν τω μεταξύ, πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια , με υγρά χέρια.
Συνήθως χρησιμοποιούμε, περίπου, 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ανά κεφτέ.
Μπορούμε να τα κάνουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα. Θα κολλήσουν μαζί στην αρχή, αλλά θα ξεκολλήσουν όσο τηγανίζονται.