Υλικά
10 πιπεριές Φλωρίνης
6 κουταλιές ρύζι
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 πιπεριά
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
5 μανιτάρια
δυόσμο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις πιπεριές, όπως για τα γεμιστά.
Τρίβουμε όλα τα λαχανικά της γέμισης στον τρίφτη, χωρίς να γίνουν κρέμα.
Τα μανιτάρια τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε μέχρι να πιουν το περισσότερο νερό, για να μαλακώσουν λίγο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ενώ η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή.
Προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε, 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, αλάτι, πιπεράκι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τις καπακώνουμε.
Τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει, περιχύνουμε με λίγο ζουμάκι από το μείγμα, αν περίσσεψε, και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.
Σερβίρονται σκέτες ή με τζατζίκι.