Υλικά
300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
5 κ.σ. γιαούρτι
5 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
λίγη πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα ρεβίθια να πάρουν 2-3 βράσεις.
Παίρνουμε τα ρεβίθια (μαζί με το μισό νερό τους και τα βάζουμε στο μούλτι και τα κάνουμε κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.