Υλικά
4 πατάτες μεγάλες σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα
1-2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
3 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κύβο μυρωδικών για τον κιμά και
1/2 κύβο μυρωδικών διαλυμένο με 1/4 της κούπας νερό
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κούπες κίτρινο τυρί τριμμένο, γραβιέρα, κασέρι άλλο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, με το μισό κύβο μυρωδικών, με το κρεμμύδι και το σκόρδο καλά, για 15 λεπτά περίπου να μην έχει καθόλου νερά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Στο τέλος ανακατεύουμε 3 κ.σ. κέτσαπ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε στον κιμά τα μανιτάρια και τα έχουμε να περιμένουν.
Βάζουμε τις κομμένες σε λεπτές φέτες πατάτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ τις πατάτες, πάνω βάζουμε λίγη φέτα, ρίχνουμε όλον τον κιμά με τα μανιτάρια, λίγη φέτα πάλι, τις υπόλοιπες πατάτες.
Ραντίζουμε το μείγμα αυτό με τον μισό κύβο μυρωδικών που έχουμε διαλύσει στο νεράκι.
Στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας από πάνω, τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα περίπου.
Αφήνουμε εκτός φούρνου για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.