Υλικά
1 φύλλο σπιτικό όχι πολύ λεπτό
2 μέτρια κουνουπίδια
1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
2 κρεμμύδια
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για τον κιμά και την μπεσαμέλ
φρέσκια ντομάτα σάλτσα
λίγο λάδι
1 κουταλιά φυτίνη
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο ζεστό νερό
λίγο τυρί τριμμένο
1 δόση μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και τη φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.
Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Μαγειρεύουμε να μείνει με το λάδι του.
Προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και λίγο τυρί να δέσουν σαν γέμιση.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, απλώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ πυρέξ λαδωμένο να πιάσει και τα τοιχώματα και να εξέχει ελάχιστα.
Το λαδώνουμε και το φύλλο και επάνω στο φύλλο τοποθετούμε το κουνουπίδι με τον μαγειρεμένο κιμά.
Και από επάνω καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και τυρί για να κάνει νόστιμη κρούστα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.