Υλικά
1/2 πακέτο φακές
2 βαθιά πιάτα κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει.
Ρίχνουμε την κολοκύθα και τις φακές, αλατίζουμε, προσθέτουμεπιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Η κολοκύθα βγάζει υγρά, αλλά θα προσθέσουμε και βραστό νερό (ή ζωμό αν έχουμε) να τα καλύψει.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να λιώσει η κολοκύθα.