Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ή αρνί (σε κομματάκια)
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
6 μελιτζάνες σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
γαρίφαλο
κανέλα
άνηθο
δυόσμο
λάδι για σοτάρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κυβάκια.
Το σοτάρουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε να μαλακώσει 50 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Στο ζωμό του (ίσως χρειαστεί προσθήκη νερού) προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το ρύζι και βράζουμε 15 -20 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση κρέας.
Από πάνω μια στρώση μελιτζάνα - ρύζι.
Τελειώνουμε με άλλη μια στρώση κρέατος. Βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Αφού φουσκώσει το ρύζι και πιεί το ζωμό αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.