Υλικά
1 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή πλάτη) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κιλό μελιτζάνες (κομμένες σε κομμάτια)
λίγη ρίγανη
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κατσικάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, και αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
Κατόπιν προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και μισό φλιτζάνι νερό.
Αφήνουμε το λεμονάτο κατσικάκι με μελιτζάνες να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.