Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά (κοντά)
1 μελιτζάνα μεγάλη
1 κολοκυθάκι μεγάλο
2 ντομάτες ώριμες
3 πιπεριές πράσινες
1/2 κρεμμύδι
3 κ.σ. μαιντανό
100 γρ τυρί φέτα
200 γρ. ζαμπόν
1 κρασοπότηρο γάλα
2 κρασοπότηρα νερό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δυόσμο
Για την κρούστα:
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. κίτρινο τυρί
3 αυγά
Εκτέλεση
Μέσα σε μέτριο ταψί: Κόβουμε σε μπουκιές τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ζαμπόν και τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα.
Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά άβραστα, το νερό, το γάλα, τη ρίγανη και το δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Μισή ώρα περίπου.
Μόλις έχουν γίνει τα μακαρόνια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, απλώνουμε πάνω το τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε στην πάνω αντίσταση για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πιάσει κρούστα.