Υλικά
1 κούπα ρύζι γλασσέ
2 κούπες κριθαράκι
250 γρ. πολτό ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)
200 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κολοκύθι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
σκόρδο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το κριθαράκι περίπου 12-15 λεπτά (αναλόγως πως το θέλουμε σκληρό ή μαλακό).
Κατά τη διάρκεια του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε τον κύβο λαχανικών και το βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (όχι πολύ θα βαρύνει η σάλτσα) και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια αφού τα ψιλοκόψουμε.
Αφήνουμε να πάρουν ένα καφετί χρώμα ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά επίσης κομμένα σε κύβους ή ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση δοκιμάζουμε και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι πιπέρι μαϊντανό σκόρδο).
Ανακατεύουμε το ατζέμ με τη σάλτσα ή σερβίρουμε χωριστά.