Follow us

Ατζέμ Ανάμεικτο με Λαχανικά και Κόκκινη Σάλτσα

Πώς θα φτιάξετε ατζέμ ανάμεικτο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα.

ΑΤΖΕΜ

Υλικά

1 κούπα ρύζι γλασσέ

2 κούπες κριθαράκι

250 γρ. πολτό ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)

200 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

1 κολοκύθι

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι

200 γρ. μανιτάρια φρέσκα

βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανό

σκόρδο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το κριθαράκι περίπου 12-15 λεπτά (αναλόγως πως το θέλουμε σκληρό ή μαλακό).

Κατά τη διάρκεια του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε τον κύβο λαχανικών και το βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (όχι πολύ θα βαρύνει η σάλτσα) και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια αφού τα ψιλοκόψουμε.

Αφήνουμε να πάρουν ένα καφετί χρώμα ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά επίσης κομμένα σε κύβους ή ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση δοκιμάζουμε και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι πιπέρι μαϊντανό σκόρδο).

Ανακατεύουμε το ατζέμ με τη σάλτσα ή σερβίρουμε χωριστά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.