Υλικά
2-3 πατάτες μεγάλες
1 κονσέρβα τόνου (σε νερό)
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
λίγο μαϊντανό
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε όπως είναι με την φλούδα (τις βράζουμε τόσο ώστε όταν τις τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι να μπαίνει εύκολα).
Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (την κάθε μια μόνη της) και τις βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 150-180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη ντομάτα σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι (κατά βούληση) και ανακατεύουμε καλά με τη μαγιονέζα.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο χωρίς να το βγάλουμε, το αφήνουμε γύρω γύρω από την πατάτα.
Ξεφλουδίζουμε το πάνω μέρος της πατάτας και με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε λίγο την ψίχα της (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι).
Στο τέλος προσθέτουμε τη γέμιση.