Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ανάλογο κονκασέ
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1/2 κιλό ρύζι
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί λίγο λάδι με νερό και τοποθετούμε το μισό κιλό από τις ντομάτες.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. πιπέρι, σκόρδο κομμένο σε φέτες και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Αναμειγνύουμε το ρύζι άβραστο με το μαϊντανό και τις ελιές.
Βάζουμε το μισό ρύζι επάνω στις ντομάτες, ρίχνουμε λίγο λάδι και το σκεπάζουμε με τις μισές από τις υπόλοιπες ντομάτες πού τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά.
Αφήνουμε το ντοματόρυζο να σιγοψηθεί σκεπασμένο σε μέτριο φούρνο για ½ περίπου ώρα.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται.
Το σερβίρουμε κρύο.