Υλικά
10 φύλλα για πίτα ή του μπακλαβά
500 γρ πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες χωρίς την φλούδα σε κομματάκια κομμένες
200 γρ. τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, αλλά σκληρό
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την κρέμα:
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κούπες γάλα
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ .αλεύρι
4 κ.σ. λάδι,
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα σπόρια τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κομματάκια, κύβους και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.
Με τα υλικά της κρέμας κάνουμε την κρέμα: Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, μετά το αλεύρι και μετά το γάλα, λίγο αλατάκι και πιπεράκι.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια λεκάνη, βάζουμε τα φασόλια και την κρέμα.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να ξανθύνουν λίγο.
Στύβουμε λίγο με το χέρι τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί.
Κάνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το αλεύρι, το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με λάδι.
Βάζουμε τα πέντε φύλλα ένα- ένα, αλείφοντας με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Βάζουμε τα φασόλια, κοιτάμε να πάνε παντού.
Βάζουμε και τα άλλα πέντε φύλλα, πάλι ένα- ένα αλείφοντας με τη σάλτσα, και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε για 45 λεπτά. στους 200 βαθμούς.