Υλικά
1 λάχανο ζεματισμένο καλά
1/2 κούπα λάδι για το ταψί
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
3 καρότα τριμμένα
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα λάδι
Για τη σάλτσα:
2-3 λεμόνια
2 αυγά
λίγο κορν φλάουρ (2 κ.γ.)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά.
Κατόπιν απλώνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου στο ταψί μας και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας μέσα από τη γέμισή μας.
Το πόσο μεγάλα θα γίνουν εξαρτάται από τα φύλλα του λάχανου αλλά και το πόσο μεγάλα τα θέλουμε.
Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα (αν μας μείνει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στους ντολμάδες μας) περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν.
Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Ωστόσο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υγρά από το ταψί μας (ανακατεύοντας πάντα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό) και προσθέτουμε και το κορν φλαουρ.
Περιχύνουμε τη σάλτσα στο φαγητό και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.
Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο νόστιμο θα είναι.