Υλικά
1 1/2 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κούπες βρασμένο κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κύβο βοδινού
1 κύβο λαχανικών
1 κουτ. γλυκού αλάτι
250 γρ μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι αρακά
3/4 κούπα ελαιόλαδο
4 κούπες νερό ζεστό
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι-πάπρικα
πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Ροδίζουμε τα φετάκια κρεμμυδιού στο λάδι, αφού μαραθούν, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο στη φωτιά να εξατμιστεί και ρίχνουμε το νερό, τους κύβους, το αλάτι και τα πιπέρια.
Δεν ξανανακατεύουμε το φαγητό μέχρι το πιλάφι να πιει όλο το ζουμί του, οπότε σβήνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.