Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κονκασέ ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλα
2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
1/2 φλιτζ. λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες, αφήνουμε λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας να σοταριστούν, ρίχνουμε τα ρεβίθια, αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί.
Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο και να ολοκληρώσουμε το φαγητό.
Διαφορετικά προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον μαϊντανό, συνεχίζουμε για άλλα 30-40 λεπτά περίπου ή ώσπου να μελώσουν τα ρεβίθια.