Υλικά
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κ.σ. κουκουνάρι
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
νερό
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το κρασί, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών και λίγο από τον ντοματοχυμό.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύουμε πάλι.
Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε συχνά.
Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτουμε ίσως λίγο νερό ακόμη.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.