Υλικά
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό δυόμισι φορές παραπάνω από όσο είναι το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μελώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.