Υλικά
2 κ. φρέσκιες χάντρες που θα ξεφλουδίσουμε και θα κρατήσουμε τα σπόρια
4 ντομάτες κόκκινες τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλ/να
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές, κυβάκια
3 πιπεριές χρωματιστές σε μεγάλα κυβάκια ή πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
200 γρ. φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα
1 μάτσο μαϊντανό
1 κούπα λάδι 1 κύβο κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 λουκάνικο σε φέτες σοταρισμένο σε λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χάντρες και ανακατεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Προσθέτουμε τον κύβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι χάντρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 30 λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε ζεστό νερό λίγο, λίγο.
Προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τα λουκάνικα και τη φέτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Σβήνουμε και σερβίρουμε.