Υλικά
1 κουνουπίδι χωρισμένο σε φούντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 πιπεριά φλωρίνης
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. ρύζι (ή 1 φλυντζανάκι του καφέ για κάθε άτομο)
1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και το κουνουπίδι μαζί με νερό μέχρι να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το κουνουπίδι να βράσει σε μέτρια φωτιά (για περίπου 25 λεπτά).
Αφού βράσει ελέγχουμε εάν το νερό είναι αρκετό για την ποσότητα του ρυζιού που θέλουμε να προσθέσουμε και ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το κρασί μέχρι να βράσει και αυτό και να πιεί όλα τα ζουμιά της κατσαρόλας.
Προσοχή! βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή θερμοκρασία και κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.
Αποφεύγουμε να το ανακατέψουμε (ή αν το ανακατέψουμε το κάνουμε προσεκτικά) ώστε να μην διαλυθεί το κουνουπίδι.