Υλικά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. ρύζι
αλάτι
πιπέρι
5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
6 φρέσκιες αγκινάρες
χυμό από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ρύζι, με αλάτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Pίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.