Υλικά
1/2 κιλό φάβα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 ματσάκι άνηθο και 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή όσο χρειαστεί
1 κούπα λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
Εκτέλεση
Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τη στραγγίζουμε και τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά.