Follow us

Κασουλέ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κασουλέ (τη γαλλική φασολάδα).

ΚΑΣΟΥΛΕ

Υλικά

1/4 κούπας λάδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

500 γρ. φασόλια γίγαντες

400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και βρασμένο

400 γρ. χοιρινό κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και βρασμένο

300 γρ. λουκάνικα κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι άσπρο

πιπέρι κόκκινο

200 γρ. κρασί κόκκινο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε το μοσχάρι, το χοιρινό, και το λουκάνικο.

Αφού ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι άσπρο, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο τη ζάχαρη και τα ντοματάκια.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Βράζουμε τους γίγαντες και τους αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με την σάλτσα με τα κρεατικά που έχουμε βράσει.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε το φαγητό να "σταθεί” για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Όχι άλλες βαρετές φακές!

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με φακές που ίσως δεν τις είχατε σκεφτεί.

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για γίγαντες

Δοκίμασε τις τρεις παρακάτω συνταγές για γίγαντες στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή και με μπίρα.

Ρεβιθοκεφτέδες Ανάµικτοι

Η συνταγή για ανάμικτους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.