Υλικά
1/4 κούπας λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. φασόλια γίγαντες
400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και βρασμένο
400 γρ. χοιρινό κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και βρασμένο
300 γρ. λουκάνικα κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι άσπρο
πιπέρι κόκκινο
200 γρ. κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε το μοσχάρι, το χοιρινό, και το λουκάνικο.
Αφού ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι άσπρο, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο τη ζάχαρη και τα ντοματάκια.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βράζουμε τους γίγαντες και τους αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με την σάλτσα με τα κρεατικά που έχουμε βράσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αφήνουμε το φαγητό να "σταθεί” για 10 λεπτά και σερβίρουμε.