Υλικά
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 κρεμμύδια ξερά
3-4 ντομάτες σφικτές
6 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
ρίγανη
ξίδι
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν.
Το πρωί αδειάζουμε το νερό, τα βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε μόνο νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια,σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε μεγάλο ανοιχτό μπολ ή πιατέλα και όπως είναι καυτά τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη και αλάτι, τόσο ώστε να μας αρέσει στη γεύση.
Τα αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξουν τα φασόλια όλα τα υλικά και να κρυώσουν αρκετά, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, έχουμε ψιλοκόψει το μαϊντανό σε ένα μπολάκι, εν συνεχεία κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τα κρεμμύδια επίσης κι αυτά σε κύβους αλλά πολύ πιο ψιλοκομμένα.
Επίσης, έχουμε βράσει και τα αυγά σφιχτά.
Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά απαλά μαζί με τα φασόλια.
Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας στο κέντρο του πιάτου από ένα αυγό βραστό κομμένο στα τέσσερα και αλατοπιπερώνουμε το αυγό.