Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια λευκά
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο τριμμένο
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σοτάρουμε ελαφρά σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και όταν αρχίσει να χωρίζει ο κιμάς ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιεί τα πολλά υγρά.
Όταν κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.