Υλικά
6 φύλλα σπιτικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
220 γρ. Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια-δυο βράσεις, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα κάστανα, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο, το μαϊντανό και αλατο-πιπερώνουμε.
Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο βούτυρο και την αλευρώνουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε το πρώτο φύλλο με λάδι ή με βούτυρο.
Το απλώνουμε στη φόρμα φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα, χωρίς να το τρυπήσουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα πάνω από τα φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα ένα-ένα και αυτά με λάδι ή με βούτυρο.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το δεύτερο αυγό, το οποίο έχουμε χτυπήσει ελαφρά με πιρούνι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά και στη συνέχεια την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.