Υλικά
0,5 γραμμάρια σαφράν
3 κούπες ρύζι
1 κ.σ. αλάτι
λίγο λιωμένο βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα ψιλοκομμένα) 250 γρ. παστό χοιρινό κομμένο σε ψιλά κυβάκια (Σύγκλινο)
300 γρ. σταφίδες
200 γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
2 φύλλα κουρού
2 αυγά χτυπημένα με νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα λεκανάκι με το αλάτι και το αφήνουμε για 4 -6 ώρες.
Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σαφράν, αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Κόβουμε το παστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο ρύζι.
Σ΄αυτό το σημείο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Διαλέγουμε μια φόρμα 26 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα το εσωτερικό και τις άκρες.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού μέσα στη φόρμα και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τη ζύμη που προεξέχει.
Ρίχνουμε το ρύζι μέσα στη ζύμη και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού.
Στη συνέχεια, στρίβουμε τη ζύμη στο εσωτερικό της φόρμας και αλείφουμε με το μίγμα αυγού.
Στη συνέχεια βάζουμε για ψήσιμο για 35 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.