Υλικά
Για τη ζύμη:
2 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2/3 φλιτζ. βούτυρο από το ψυγείο, σε κομματάκια
4-5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 φλιτζ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (ή μίγμα κίτρινων τυριών)
1 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα
2 φλιτζ. τσ. κιμά
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. ρίγανη
λίγο θυμάρι
Για την επικάλυψη:
1 αυγό
4 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα με τα δάχτυλά μας έως ότου γίνει σαν ψίχουλα.
Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό το νερό, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να υγρανθεί.
Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάλογα με το μέγεθος που έχει το ταψί ή η ταρτιέρα μας.
Εάν δεν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Για τη γέμιση προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα βάζουμε μαζί με τον κιμά να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.
Μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και τον ανακατεύουμε με το τυρί.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες ή σε μικρά τετράγωνα τις πιπεριές.
Βράζουμε το καλαμπόκι για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και προσθέτουμε το μίγμα κιμά-τυριού, το καλαμπόκι και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Τέλος, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τις 2 κ.σ. κεφαλοτύρι και περιχύνουμε την τάρτα μας.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας μας.