Υλικά
500 γρ. αγκινάρες κομμένες στη μέση
300 γρ. ρύζι νυχάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
800 ml.νερό
4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για το σερβίρισμα:
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα με χυμό λεμόνι όσο θέλετε
5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό 15’ τις αγκινάρες, τις σουρώνουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, ρίχνουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο, προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.
Ρίχνουμε το νερό τον κύβο και αλατοπίπερο.
Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι, 15’ περίπου.
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε αρκετό χυμό λεμόνι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.