Υλικά
1 ποτήρι νερού ρύζι (για πιλάφι)
1 ποτήρι βρασμένα ρεβίθια
2 κ.σ. βούτυρο
2 1/2 ποτήρια νερό (χλιαρό)
1 κύβος ζωμός
αλάτι
πιπέρι
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό και το πρωί αδειάζουμε το νερό που μούσκεψαν και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος θέλουν 20 λεπτά).
Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για μισή ώρα, το ξεπλένουμε με νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του για 2-3 λεπτά.
Λιώνουμε τον κύβο στα 2 1/2 ποτήρια χλιαρού νερού και το προσθέτουμε στο ρύζι μας μαζί με το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ρεβίθια κι αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, για να παραμείνει σπυρωτό το ρύζι μας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.