Υλικά
500 γρ. ζυμαρικό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ. ντοματοχυμός, συμπυκνωμένος
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
125 ml λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
8 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε 3’-4’ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί και βράζουμε 7’-8’.
Ξεπλένουμε καλά την κάππαρη, τη στραγγίζουμε πάλι, την προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε 2’-3’ ακόμη.
Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε ρίξει σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα κάπαρης, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό χοντροκομμένο και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.