Υλικά
4 μελιτζάνες
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαιντανό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά με το σκόρδο ολόκληρο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει άλλο τόσο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη προσθέτουμε 2 κ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά(για 3-4 λεπτά)και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες ,τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.