Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
500 γραμ. κιμά μοσχάρι
1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
3 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
½ κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.σούπας ξίδι- για να σβήσουμε τη σόδα
1 αυγό
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ.γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τα ρεβίθια:
500 γραμ. ρεβίθια - μουσκεμένα αποβραδίς
1 κουτ. γλυκού σόδα
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια μικρά.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για ½ ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά-προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.