Follow us

Μοσχαράκι με Μελιτζάνες, Κολοκύθια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε μοσχαράκι με μελιτζάνες, κολοκύθια και πατάτες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1.300 - 1.500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες

4 - 5 μελιτζάνες κομμένες κυδωνάτες

7 - 8 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια

10 - 12 στρογγυλά πατατάκια

1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες

1 κουταλάκι πελτέ

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κυβάκια

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

3 ξυλαράκια κανέλας

1 ποτηράκι λάδι

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το κρέας γύρω στα 4 - 5 λεπτά.

Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το ξίδι, τα καρότα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τις μελιτζάνες, την κανέλα, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τον δυόσμο.

Αν χρειαστεί, προσθέτω και λίγο ακόμα νερό.

Αφήνω το φαγητό γύρω στα 20 λεπτά να πιει το ζουμί του και να χυλώσει.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.