Υλικά
1.300 - 1.500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
4 - 5 μελιτζάνες κομμένες κυδωνάτες
7 - 8 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
10 - 12 στρογγυλά πατατάκια
1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλάκι πελτέ
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
3 ξυλαράκια κανέλας
1 ποτηράκι λάδι
1 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το κρέας γύρω στα 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το ξίδι, τα καρότα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τις μελιτζάνες, την κανέλα, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τον δυόσμο.
Αν χρειαστεί, προσθέτω και λίγο ακόμα νερό.
Αφήνω το φαγητό γύρω στα 20 λεπτά να πιει το ζουμί του και να χυλώσει.