Υλικά
4 φλιτζάνια γίγαντες
4 ξινόμηλα κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Βάζω από το βράδυ τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν.
Την άλλη μέρα τα σουρώνω και τα βάζω σε άφθονο νερό να βράσουν.
Όταν βράσουν, τα σουρώνω και τα αλατοπιπερώνω.
Παίρνω ένα ταψί και βάζω μια στρώση φασόλια, μια στρώση ροδέλες κρεμμυδιού, μια στρώση μήλα, σκόρδο και μαϊντανό, μια στρώση ντομάτας, λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Περιχύνω το φαγητό με το λάδι και ένα ποτήρι νερό, όπου έχω διαλύσει και τον πελτέ.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και βάζω στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Βγάζω το φαγητό, το ξεσκεπάζω και το ξαναβάζω στον φούρνο για 10 - 15 λεπτά.
Tip
Οι γίγαντες αυτοί είναι τελείως διαφορετικοί απ’ ό,τι τους ξέρουμε. Το ξινόμηλο με την ντομάτα κάνουν τη διαφορά! Προσέχω το φαγητό να έχει πιει το ζουμί του πριν σβήσω τον φούρνο.