Υλικά
250 γρ. ρύζι βρασμένο ή καλά σουρωμένο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
4 - 5 ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
½ ποτηράκι του κρασιού ξίδι
½ ποτηράκι του κρασιού λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε μια μεγάλη λεκάνη το ρύζι με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάω στο σέικερ το ξίδι, το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τη σαλάτα.
Ανακατεύω πολύ καλά τη σαλάτα με τη σος, να πάει παντού.
Σκεπάζω τη σαλάτα και τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Πριν τη σερβίρω, τη δοκιμάζω μήπως πρέπει να προσθέσω λίγο αλάτι ακόμα.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αν θέλω, προσθέτω και 200 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο.